Nieuws en updates!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates rond facturatie en onze software.

Uiterste datum voorafbetalingen belastingen kwartaal 4

zondag 17 december 2023

De uiterste datum waarop een voorafbetaling van belastingen voor kwartaal 4 moet toekomen op rekening van de administratie is woensdag 20 december 2023. Wacht dus zeker niet tot deze dag zelf om de overschrijving te doen. Er kunnen immers altijd een paar werkdagen verlopen tussen het moment waarop je overschrijft en de ontvangst van de betaling bij de belastingadministratie. Wat zijn voorafbetalingen? Voorafbetalingen zijn termijnbetalingen van belastingen die je als natuurlijke persoon of onde

Lees verder - Uiterste datum voorafbetalingen belastingen kwartaal 4

Het belang van een mooie factuur layout

dinsdag 26 september 2023

In de zakenwereld draait alles om professionaliteit, efficiëntie en het opbouwen van een sterk merk. Een van de meest onderschatte aspecten van deze processen is de factuur die je aan je klanten stuurt. Het is niet zomaar een administratief document, maar eerder een weerspiegeling van je bedrijf en de diensten die je aanbiedt. Met Winfakt Online heb je de mogelijkheid om je eigen factuurlayout te ontwerpen - een kans die je niet moet laten liggen. In deze blogpost gaan we dieper in op het belang

Lees verder - Het belang van een mooie factuur layout

Efficiënt leeggoed verwerken op je factuur met Winfakt Online

woensdag 13 september 2023

Het correct verwerken van leeggoed op je factuur is een cruciale stap in het facturatieproces. Niet alleen draagt dit bij aan een professionele uitstraling van je bedrijf, maar het zorgt er ook voor dat de financiële transacties accuraat en transparant verlopen. Gelukkig maakt Winfakt Online deze taak een stuk eenvoudiger en efficiënter. Wat is Leeggoed en Waarom is het Belangrijk? Leeggoed verwijst naar herbruikbare verpakkingen, zoals flessen, kratten en pallets, die door klanten worden ter

Lees verder - Efficiënt leeggoed verwerken op je factuur met Winfakt Online

Een overtuigende offerte maken, hoe doe je dat?

maandag 28 augustus 2023

Hoe maak je een offerte? Ontdek hier alle elementen om je offerte op te bouwen, hoe je offertes opvolgt en enkele extra handige tips!

Lees verder - Een overtuigende offerte maken, hoe doe je dat?

Het belang van klantenbeheer en een goed CRM-systeem

donderdag 23 februari 2023

Als ondernemer zijn er tal van momenten dat je de gegevens van je klanten in een ogenblik nodig hebt. Een goede klantenlijst kan je daarbij heel wat kopzorgen besparen. Ontdek de voordelen van klantenbeheer en hoe ver je ermee kan gaan.

Lees verder - Het belang van klantenbeheer en een goed CRM-systeem

Verplichte vermelding medecontractant en andere wijzigingen

maandag 2 januari 2023

Het stelsel van de medecontractant maakt de btw-uitwisseling gemakkelijker bij renovaties voor beroepsdoeleinden. Sinds 1 januari 2023 ziet het systeem er enigszins anders uit. Hoe ziet het stelsel van de medecontractanten er vandaag uit?

Lees verder - Verplichte vermelding medecontractant en andere wijzigingen

Het beste advies voor de jaar(af)rekening

dinsdag 8 november 2022

Aan het einde van het boekjaar zit menig bedrijfsleider met de handen in het haar. De jaarafrekening is een document dat van elke ondernemer veel tijd en denkwerk vraagt. Met deze tips gaat dat hele proces een stuk vlotter.

Lees verder - Het beste advies voor de jaar(af)rekening

Welk btw-tarief moet ik gebruiken?

donderdag 20 oktober 2022

In Europa betalen we 'belasting op toegevoegde waarde' op vrijwel alle producten en diensten die we aankopen. Daarom reken jij als ondernemer ook btw aan in de prijs van jouw aanbod. Standaard gaat het om 21%, maar op die regel bestaan een aantal uitzonderingen.

Lees verder - Welk btw-tarief moet ik gebruiken?

Alle vragen over herinneringsfacturen beantwoord

woensdag 21 september 2022

Het kan wel eens gebeuren dat je klanten je facturen over het hoofd zien. Wel vervelend voor jou, want jij wil de opdracht natuurlijk graag afsluiten en je zuurverdiende geld ontvangen. Om je klant te herinneren, stuur je hem een herinneringsfactuur. Maar hoe werkt dat ook weer?

Lees verder - Alle vragen over herinneringsfacturen beantwoord

Hoe digitaliseren bedrijven meer winst oplevert

vrijdag 26 augustus 2022

Consumenten verwachten een steeds snellere en efficiëntere service. Het antwoord: digitalisering.

Lees verder - Hoe digitaliseren bedrijven meer winst oplevert

Hoe stel je algemene verkoopsvoorwaarden op?

vrijdag 22 juli 2022

Verkoopsvoorwaarden opstellen is een kunst die je heel wat geld en kopzorgen kan besparen. Door duidelijkheid te scheppen in je verkoopovereenkomsten ben je namelijk ingedekt voor conflicten. We helpen je graag een handje bij het opstellen van jouw verkoopsvoorwaarden.

Lees verder - Hoe stel je algemene verkoopsvoorwaarden op?

Nooit meer deadlines of budgetten overschrijden

donderdag 23 juni 2022

Overschrijding van de vooropgestelde planning of budgetten zijn de grootste oorzaken die bedrijven aangeven voor gefaalde projecten. Hoewel deze factoren niet allesbepalend hoeven te zijn, hebben de timing en beschikbare middelen altijd een grote invloed op het traject.

Lees verder - Nooit meer deadlines of budgetten overschrijden

WinFakt! verlengt label 'Car-Pass approved DMS'

donderdag 2 juni 2022

Fier dat we opnieuw 3 jaar lang het label van Car-Pass approved DMS mogen dragen.

Lees verder - WinFakt! verlengt label 'Car-Pass approved DMS'

Hoe lang moet ik mijn documenten bewaren?

dinsdag 24 mei 2022

Om een gestructureerde boekhouding te creëren, zowel thuis als voor je zaak, is het belangrijk om rekening te houden met de bewaartermijn van je documenten.

Lees verder - Hoe lang moet ik mijn documenten bewaren?

De evolutie van ondernemerschap en 'wat nu?'

donderdag 5 mei 2022

Ondernemen staat al lang niet meer gelijk aan een winkeltje openen en brood verkopen. In de wereld van vandaag komt daar heel wat meer bij kijken. Hoe ziet die evolutie eruit? En waar moet je rekening mee houden? Winfakt zet het op een rij.

Lees verder - De evolutie van ondernemerschap en 'wat nu?'

Hoe maak je een factuur op?

donderdag 28 april 2022

Als ondernemer is het je wellicht niet om papierwerk te doen, maar het hoort er nu eenmaal bij. Facturen zijn daar een belangrijk onderdeel van. Omdat ze ook gebruikt worden als bewijsstuk voor de btw, zijn ze aan heel wat regels onderworpen.

Lees verder - Hoe maak je een factuur op?

Welke ondernemingsvorm kies ik?

donderdag 14 april 2022

BV, NV, CommV ... Ondanks de vereenvoudiging van het systeem in 2019 is het makkelijk om als starter de kluts kwijt raken in die wereld van afkortingen. De juiste ondernemingsvorm zorgt er wel voor dat je van heel wat complexe en onnodige regelgeving gespaard blijft.

Lees verder - Welke ondernemingsvorm kies ik?

Waarom dagelijks je cijfers checken?

donderdag 24 maart 2022

Als ondernemer wil je stappen zetten. Nieuwe doelen bereiken. Vooruitgang creëren. Kortom: je niet bezighouden met de administratieve rompslomp die het avontuur vertraagt.

Lees verder - Waarom dagelijks je cijfers checken?

Heb ik een boekhouder nodig?

donderdag 10 maart 2022

Heb je als eenmanszaak of vennootschap nog een boekhouder nodig nu je met facturatiesoftware en boekhoudprogramma's eenvoudig zelf je administratie opvolgt?

Lees verder - Heb ik een boekhouder nodig?

Facturatieprogramma's: van tijdverspilling naar tijdwinst

maandag 28 februari 2022

Als je bedrijf groeit, groeit helaas ook de stapel papierwerk én de tijd die je besteedt aan de verwerking daarvan. Sommige dingen kan je uit handen geven, maar om te vermijden dat de rekening van de boekhouder te hoog wordt, kijk je beter uit naar geautomatiseerde oplossingen.

Lees verder - Facturatieprogramma's: van tijdverspilling naar tijdwinst

Nieuwe regeling voor btw-attest 6% in 2022

maandag 24 januari 2022

Sinds 1 januari 2022 geldt er nieuwe regeling voor het 6%-btw-attest bij renovaties. Je hoeft dan enkel nog een standaardverklaring op de factuur te zetten. Zo wordt je administratie een pak eenvoudiger.

Lees verder - Nieuwe regeling voor btw-attest 6% in 2022

Hoe stel ik een btw-listing op?

dinsdag 18 januari 2022

Als btw-plichtige onderneming of zelfstandige heb je heel wat verplichtingen. Eén daarvan is de jaarlijkse klantenlisting die je bij de overheidsdienst voor Financiën moet inleveren. Kijk even mee, en vermijd de bijhorende (hoge) boetes!

Lees verder - Hoe stel ik een btw-listing op?

Stap voor stap: starten in bijberoep

woensdag 29 december 2021

Starten als zelfstandige in bijberoep is een veilige manier om te beginnen met ondernemen. Maar welke stappen moet je zetten om als bijberoeper aan de slag te gaan? En welke tools heb je nodig?

Lees verder - Stap voor stap: starten in bijberoep

Wat is e-facturatie?

woensdag 8 december 2021

Niet iedereen weet exact wat e-facturatie juist is en welke facturatiesoftware je daarvoor nodig hebt. Nochtans wordt deze vorm van factureren meer en meer standaard, zeker wanneer je zaken doet met grotere bedrijven of overheden. We geven je een snelcursus!

Lees verder - Wat is e-facturatie?

Offline vs. online factureren

donderdag 28 oktober 2021

Papieren facturen verdwijnen meer en meer, maar ook binnen de digitale facturatiesoftware bestaan er grote verschillen. Kijk even mee naar de onderlinge verschillen en de voor- en nadelen van offline en online factureren.

Lees verder - Offline vs. online factureren
Wat is er nieuw in Winfakt Online?