9 essentiële tools voor beginnende ondernemers

  • Blog
donderdag 29 april 2021

Of je nu een eenmanszaak begint of een startup met een heleboel medewerkers, je zal tijd en handen tekort komen. Gelukkig bestaan er vandaag genoeg apps en tools om je leven gemakkelijker te maken. Van facturatiesoftware en time management tot voorraadbeheer en planningstools: 9 onmisbare hulpmiddelen voor de opstart van je bedrijf.

1. Website en webshop

Vandaag begin je geen bedrijf zonder eerst een website te lanceren. Dat doe je tegenwoordig gemakkelijk zelf met een website builder waar je meteen een domeinnaam aankoopt, een webshop integreert en een betaalsysteem zoals Mollie aan koppelt. En dat allemaal in je eigen huisstijl.

Onderzoek de mogelijkheden van o.a. Wix, Wordpress, Squarespace, Weebly, Shopify en vele anderen.

2. E-mailprogramma

E-mailmarketing is een belangrijke manier van klantenbinding. Met de juiste e-mailsoftware stel je e-mails op in de mooiste designs en verbeter je gaandeweg je communicatie dankzij rapporteringen en analyses van je open en click rates.

Verstuur impactvolle e-mails met o.a. Hubspot, Mailchimp of Sendinblue.

3. Factuurprogramma

Factuurbeheer en boekhouding hoeven niet tijdrovend te zijn. Dankzij eenvoudige facturatiesoftware verwerk je niet alleen je aan- en verkoopfacturen, maar ook je betalingen, klantenbestand, bestelbonnen, offertes en meer. Je behoudt het overzicht in één handig dashboard.


Met het factuurprogramma van Winfakt stuur je bijvoorbeeld automatische herinneringen aan je klanten, waardoor je nooit lang op betaling hoeft te wachten.

Test Winfakt GRATIS uit

4. Interne communicatie-app

Van zodra je één of meer medewerkers hebt, kan je wel een communicatietool gebruiken, zeker nu telewerk en thuiswerk steeds meer de norm worden.

Met messaging apps zoals WhatsApp Business of Slack houd je jouw interne communicatie professioneel en overzichtelijk.

5. Planningstool

Hoe meer succes je boekt met je bedrijf, hoe meer klanten en projecten je moet opvolgen. Stap af van basic spreadsheets en behoud dankzij een project management tool altijd een overzicht met efficiënte to do-lijsten en planningen.

Check de opties van o.a. Trello en Asana.

6. Time management

Koppel je planningstool meteen aan een time management app. Dankzij online tellers weet je exact hoeveel tijd jij of je medewerkers aan een project spendeerden. Gemakkelijk voor je eigen administratie en simpel te integreren in je facturen.

De beste time tracker apps zijn o.a. Clockify, Timely en Toggle.

7. Social media planner

Waarschijnlijk heb je een bedrijfspagina op Facebook, LinkedIn, Instagram of andere sociale mediaplatformen. Om het meeste te halen uit je sociale media en je advertenties gebruik je best een overzichtelijke social media planner zoals Hootsuite, Buffer en Sendible.

8. Online opslagruimte

Om je harde schijf niet te overbelasten creëer je een deelbare online opslagruimte waar je medewerkers en klanten al dan niet beperkt toegang toe krijgen. Zo deel je vlot en gemakkelijk bestanden, offertes, bestelbonnen, ontwerpen, enzovoort, zonder telkens zware e-mails te moeten versturen.

De eenvoudigste file sharing tools zijn o.a. Dropbox, Google Drive en OneDrive.

9. Voorraadbeheer

Last but not least wil je jouw facturatieprogramma liefst koppelen aan je voorraadbeheer. Hoe minder tools je nodig hebt, hoe efficiënter en goedkoper je werkt. In het Professional-pakket van de online factuursoftware van Winfakt, beheer je moeiteloos je voorraad, online betalingen en orderadministratie.

Ontdek zelf de voordelen van Winfakt
Vraag je gratis demo aan