Einde ondersteuning Windows 7

  • Blog
donderdag 2 januari 2020

Heb je een laptop of pc met Windows 7 als besturingssysteem? Vanaf 14 januari 2020 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows 7. Wat kan jij doen om er voor te zorgen dat je zorgeloos en veilig blijft verder werken? Je leest het in onze blogpost.

Wat betekent dit nu voor jou?

Concreet wil dit zeggen dat je vanaf 14 januari 2020 geen technische ondersteuning meer ontvangt door Microsoft. Bovendien worden er ook geen software-updates of beveiligingsupdates meer aangeboden. Hierdoor zal je pc kwetsbaarder worden voor virussen en andere beveiligingsrisico's.

Wat kan je doen?

Het is aangeraden om vóór januari 2020 over te schakelen naar Windows 10 en indien nodig een nieuwe pc aan te schaffen. Zo blijf je zorgeloos verder werken.

Maak zeker werk van de upgrade naar Windows 10, anders ben je vanaf 14/1/2020 bijzonder kwetsbaar voor virussen en cybercriminaliteit.

Wat als je Windows 7 blijft gebruiken?

Je kan je toestel blijven gebruiken en Windows opstarten. Hou er wel rekening mee dat een correcte en veilige werking niet meer gegarandeerd kan worden.

Wat met WinFakt!?

Om efficiënt en veilig verder te blijven werken met WinFakt! is het aangewezen om te upgraden naar versie 11.7 of hoger. Doordat Microsoft Windows versie 7 niet meer ondersteunt, kunnen wij geen correcte ondersteuning garanderen voor WinFakt! versies lager dan 11.7.

Schakel je over naar Windows 10? Vergeet dan zeker niet om vooraf een back-up te nemen van je WinFakt!. Met onze online back-up worden je gegevens makkelijk en veilig bewaard. Voor slechts 9.95 EUR/maand ben je zeker van een goede back-up.

Onze nieuwe blogs