What's new - Juli 2022

  • Blog
maandag 18 juli 2022

Vernieuwingen en aanpassingen in Winfakt.


Nieuw

Extra velden

Deze module laat je toe extra velden aan te maken. Deze kunnen handig zijn om nuttige en specifieke info over bepaalde klanten/artikelen/leveranciers bij te houden. 'Extra velden' werd verder uitgebreid naar 20 velden per type. Dit wil zeggen dat je beschikt over 20 numerieke, 20 alfanumerieke, 20 ja/neen en 20 datum velden. Een heleboel extra informatie die je kan bijhouden.
Deze module is beschikbaar vanaf Winfakt Enterprise.


Aanpassingen

Bewerken van artikelen en verkopen

Na het bewerken of bekijken van een artikel of verkoopdocument zal Winfakt vanaf nu de focus bewaren. Dit wil zeggen dat je nadien niet meer hoeft te scrollen doorheen de lijst opzoek naar het laatst geopende document.


Verkoopdocumenten

Lay-out

We hebben nog meer mogelijkheden toegevoegd om de opbouw en het uitzicht van je verkoopdocumenten aan de passen. Zo kunnen nu afbeeldingen, vrije blokken en QR-codes ook in vrije lijnen worden geplaatst.
Deze aanpassingen zijn beschikbaar bij de module 'Verkoopdocumenten lay-out'.


Creditnota's

  • Bij het maken van een creditnota via "Creditnota van deze" worden nu zowel de factuur als de creditnota correct afgeboekt.

  • Het is niet meer mogelijk om een creditnota te maken via "Creditnota van deze" indien er reeds een betaling werd geboekt.


Saldofacturen

Het printen en mailen van saldofacturen is uitgeschakeld.


Bestelling aan leverancier

Het zoeken in bestellingen aan leverancier werd verbeterd. We hebben ook een aanpassing gemaakt voor het inladen van documenten.


Aankopen en creditnota's in het overzicht

Zowel in het overzicht van aankopen als creditnota's hebben we de betaalstatus toegevoegd. Vanaf nu heb je dus een snel en makkelijk overzicht, net zoals bij de verkoopdocumenten.

Aankopen

De vervaldatum bij aankoopdocumenten wordt nu ook automatisch berekend.


QR-code

We hebben het nog makkelijker gemaakt om een QR-code op je document te plaatsen. In de nieuwe Winfakt Enterprise versie heb je namelijk de mogelijkheid de QR-code automatisch op je document te plaatsen.


Herinneringen

Wil je graag een extra overzicht van welke (automatische) herinneringen Winfakt verstuurd heeft? Laat dan een kopie van zowel herinneringen als automatische herinneringen versturen naar je eigen e-mailadres.


Btw-regimes

Een veelgevraagde nieuwe instelling! De volgorde van btw-regimes kan nu aangepast worden bij: Instellingen > Verkoop/Aankoop > Algemene instellingen.


E-mails


E-mails verzenden

Bij het verzenden van documenten is het nu mogelijk om te kiezen uit de verschillende e-mailadressen van je klant. Deze e-mailadressen worden uit de adressen van het contact gehaald.


Decimalen in e-mails

Wanneer je parameters ging gebruiken in e-mails, bv. het totaal bedrag incl. btw, worden deze nu correct afgerond op 2 cijfers.


Grootboekrekeningen

Je kan via instellingen > boekhouding automatisch de grootboekrekening nummers laten opvullen in het verkoopdetail.


Controle bij het verwijderen van artikelen

Bij het verwijderen van artikelen wordt nu gecontroleerd of deze gebruikt zijn bij verkopen of stockboekingen de laatste 2 boekjaren. Dit was voorheen over alle boekjaren.


Scrollen tijdens aanmaken van een verkoop

In de volgende update zal het scherm niet meer naar beneden scrollen wanneer je een bestaande regel gaat updaten.


Inventarisrapport

Het inventarisrapport heeft volgende aanpassingen:
Als je module multistock niet hebt wordt enkel stocklocatie 1 getoond
Het rapport wordt nu gesorteerd op artikelnummer.