Onderwerpen in deze helpfile

Het hoofdscherm: klanten/leveranciers

Niemand is zo belangrijk voor uw zaak als klanten en leveranciers. Een goede opvolging van uw klanten/leverancier-bestand is dan ook belangrijk om de toekomst van uw zaak te verzekeren. Daar komt WinFakt! in het verhaal: Met WinFakt! brengt u zorgeloos uw klanten en leveranciers in kaart. U kunt zelfs de netto- en bruto-omzet per klant of leverancier berekenen. Hoe u dit - en nog veel meer - allemaal doet, leest u hier.

img

Let op: Mocht u reeds in het bezit zijn van een klanten-, leveranciers- of prospectenbestand in de vorm van een DBF-, CSV- of TXT-bestand, dan kunt u dit importeren in WinFakt!. Hiermee kunt u uren inputwerk besparen. Dit wordt verder beschreven in het hoofdstuk 'Import/Export'.Het overzicht

Klik op de knop "Klanten"(of "Leveranciers"): img of img
Door het drukken op deze knop komt het hoofdvenster klanten/leveranciers tevoorschijn (zie afbeelding bovenaan). Het scherm klanten en het scherm leveranciers zijn vergelijkbaar, dus bespreken we deze gezamelijk.
Via dit scherm krijgt u een overzicht van uw klanten/leveranciers. U kan uw klanten/leveranciers schikken op verschillende criteria door een simpele linkermuisklik op de verschillende veldnamen. Zo kan u schikken op:

  • Klantnummer
  • Naam
  • Adres
  • Plaats
  • Land
  • Telefoonnummer
  • GSM-nummer
  • Netto omzet
  • Brutto omzet
In bovenstaand voorbeeld, is de lijst gerangschikt op klantnummer. In dat geval staat de kolomtitel van de kolom klantnummer 'KL.NR' in hoofdletters. Wanneer u de lijst alfabetisch wilt sorteren op 'Naam', klikt u eenmaal met de linkermuisknop op de kolomtitel van de kolom 'Naam' en verschijnt deze titel in hoofdletters. Wenst u de sortering om te draaien dus van Z->A, dan klikt u nogmaals op de kolomtitel.De knoppenbalk

img


Waarvoor dient deze knoppenbalk?

Bovenaan het klanten- en leveranciersoverzicht, staat eveneens een knoppenbalk. Wanneer u het muispijltje enkele seconden laat rusten op een knop, verschijnt er een kadertje met een bijkomende verklaring. Zo geven de eerste vier knoppen steeds de volgende verklaringen: 'Inbrengen', 'Veranderen', 'Wissen' en 'Bekijken'. Meer informatie hierover vindt u op de pagina 'Aan de slag met WinFakt!: Knoppen'. U ziet ook enkele tabbladen onderaan dit scherm. Daarmee kiest u hoe u de gegevens op het scherm wenst. Hoe u een tabblad kunt bewerken, kunt u lezen in het hoofdstuk 'Tabbladen bewerken'.

Permalink: https://winfakt.be/faq/Het-hoofdscherm%3A-klanten%2Fleveranciers