Onderwerpen in deze helpfile

Snelexport

Ben je het beu om artikel per artikel te selecteren? Dan is deze module iets voor u. Dankzij deze module selecteer je meerdere artikels tegelijk.

Er zijn twee manieren om dit te gebruiken: ofwel rechtstreeks vanuit het verkoopscherm ofwel vanuit de lijst van de artikelen.

Vanuit het verkoopscherm

In het scherm om een nieuwe verkoop in te brengen klik je op het veld Artikelnummer, vervolgens open je de lijst van de artikelen via de F3-toets.

img

In de lijst van de artikelen selecteer je de gewenste artikelen d.m.v. de spatiebalk, op die manier verschijnt er vooraan de regel een groen vinkje. In de titelbalk van de F3-lijst zie je het totaal aantal geselecteerde artikelen.

img

Als laatste stap klik je linksboven op de Ok-knop, hierdoor worden de artikelen in één beweging aan de verkoop toegevoegd.

img

Nu heb je nog de mogelijkheid om het aantal te wijzigen.
Standaard wordt er bij elk artikel als aantal '1' gezet, maar het kan ook anders ingesteld worden. Zo kan je dit ook gebruiken om snel een bestelbon aan leverancier te maken; als aantal laten we dan bv. het verschil tussen de min. stock en de actuele stock invullen.Vanuit de lijst van de artikelen

In het overzicht van de artikelen selecteer je eerst de gewenste artikelen, nadien klik je op de knop Snelexport naar verkoop. Juist zoals in de Verkoop zie je in de titelbalk het totaal aantal geselecteerde artikelen.

img

Vervolgens sluit je de lijst van de artikelen en klik je op de knop Verkoop om een nieuw verkoopdocument in te geven.
De geselecteerde artikelen uit het vorige scherm worden nu automatisch aan het verkoopdocument toegevoegd.

img

Permalink: https://winfakt.be/faq/Snelexport