Onderwerpen in deze helpfile

Stock herberekenen

Hoe kan ik de stock laten herberekenen?

De stock kan u laten herberekenen via het menu "Extra" en daarna "Voorraad herberekenen" in het artikelvenster.

img

Het herberekenen van de voorraad zet eerst alle voorraad op nul en gaat dan berekenen wat er binnen en/of buiten gegaan is van elk artikel. Het verschil wordt bewaard als voorraad voor dat artikel.

Let op: we raden u aan om ook de beginvoorraad in te geven voor elk artikel, zo krijgt u een volledig en juist beeld van de voorraad van elk artikel.

Wanneer kan u best de voorraad laten herberekenen? In de onderstaande situaties raden wij u aan om dit uit te voeren.

Situatie Korte uitleg
Jaarwisseling Bij de jaarwisseling wordt uw voorraad/stock niet automatisch overgezet naar het nieuwe boekjaar. In het venster Artikelen blijft het veldje "stock" op hetzelfde getal staan als in het vorige boekjaar. Dit wil echter niet zeggen dat uw voorraad overgezet is.
Om uw voorraad correct over te brengen naar het nieuwe boekjaar raden we u aan om eerst naar het vorige boekjaar te gaan en vervolgens de stock te herberekenen. Nadien kan u de stappen volgen zoals ze beschreven zijn in onze handleiding voor de jaarwisseling.
Bij een stockcorrectie Alvorens u enige stockcorrecties uitvoert raden we u aan om altijd eerst de stock te herberekenen. Zo bent u zeker dat u verder gaat met de juiste waarde van de voorraad.
Permalink: https://winfakt.be/faq/Stock-herberekenen