Onderwerpen in deze helpfile

Tot 9 leveranciers bij artikelen

Met de module 'tot 9 leveranciers per artikel' kunt u tot 9 leveranciers per artikel bijhouden. Op die manier kunt u de aankoopprijzen van de verschillende leveranciers vergelijken en uw voorkeur (op gebied van prijs, ...) als 'hoofdleverancier' aanduiden.

Om een leverancier (of meerdere leveranciers) toe te voegen opent u de artikelfiche. Vervolgens klikt u op de folder 'Aankoop'. Onderaan in dit scherm zien we verschillende tabs, in elke tab kan u een leverancier toevoegen aan dit artikel.
Voor elke tab (= leverancier) kan u de aankoopprijs, artikelcode leverancier, artikelcode fabrikant, ... toevoegen.

img

Een leverancier toevoegen

Om een leverancier aan een artikel toe te voegen klikt u in de folder 'Aankoop' op de gewenste tab, nl. Lev.1, Lev. 2, ...
Vervolgens klikt u in het veld 'Leverancier' op de F3-toets, hierdoor wordt de leverancierslijst geopend.
In dit scherm heeft u de keuze om ofwel een bestaande leverancier te kiezen ofwel om een nieuwe leverancier aan te maken.
Als laatste dubbelklikt u op de gewenste leverancier om deze toe te voegen aan de artikelfiche.

U zal zien dat de naam van de tab onderaan verandert in de naam van de leverancier.

Binnen deze tab heeft u de mogelijkheid om de aankoopprijs voor deze leverancier, de artikelcode leverancier, ... toe te voegen.


Hoofdleverancier

In de rechterbovenhoek van elke tab ziet u een veld 'Hoofdleverancier?'. U kunt dit veld aanvinken in de tab van de leverancier die uw voorkeur geniet.
De winstberekening in het artikel gebeurt op basis van de aankoopprijs van de leverancier die als hoofdleverancier aangeduid is.

Het is niet mogelijk om meerdere leveranciers als hoofdleverancier aan te duiden.

Bij het inboeken van de stock of het inboeken van de openstaande backorders is het mogelijk om automatisch de hoofdleverancier te wijzigen, bv. u heeft goederen besteld bij een andere leverancier dan uw standaard leverancier en u wilt dat deze leverancier de nieuwe hoofdleverancier wordt. Zo heeft u niet de artikelfiche zelf te openen en te veranderen, dit bespaart u tijd. Permalink: https://winfakt.be/faq/Tot-9-leveranciers-bij-artikelen